Ana sayfa » WordPress » WordPress 2.5.1 ve 2.5.0 Add Media Hatası
WordPress

WordPress 2.5.1 ve 2.5.0 Add Media Hatası

Bugün nihayet daha önce yaşamış olduğum ADD MEDIA hatasına bir çözüm buldum. Problemi wordpress.org destek forumlarına ve wordpress-tr‘ye iletmiştim fakat uzunca bir süre soruma cevap alamamıştım. Herneyse, yaşadığım sorunu biraz özetleyecek olursak:

WordPress‘in yazı panelinde (wp-admin/post-new.php) veya sayfa ekleme panelinde wordpress 2.5.0 sürümüyle birlikte gelen Add media seçeneği mevcut. Buradan istediğiniz herhangi bir resmin direk url adresini verip sayfaya aktarabiliyorsunuz veya bilgisayarınızdan direkt olarak sayfaya upload edebiliyorsunuz. Böyle bir özellik var. Fakat ben birşeyler eklemeye çalıştığımda hep crunching yazısının ardından HTTP ERROR hata mesajıyla karşılaşıyordum. Firefox tarayıcısını kullanıyorum, ilk başta kullandığım browser(tarayıcı) yüzünden böyle olduğunu düşünüyordum ve internet explorer ile aynı sorunu yaşayıp yaşamadığımı kontrol ettim. İnternet Explorer’da da aynı sorun vardı, yetmedi Safari browser ile denedim, onda da aynı sorun vardı. Bu sefer de kullandığım temadan kaynaklanabileceğini düşünüp mandigo theme yapımcısı tom‘a mail attım. Temada herhangi bir sorun olmadığını söyleyince iyice sinir olup wordpress.org‘da çözüm aramaya başladım.

Sorunun kaynaklanmasının sebebi bir .htaccess problemi. htaccess dosyanıza aşağıdaki satırları eklediğinizde bu add media sorununu tamamen çözmüş oluyorsunuz. En azından ben bu şekilde çözdüm :)
.htaccess dosyanıza eklemeniz gereken satırlar:

SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off

Umarım işinize yarar :)

Bu arada şimdi bu konuyu yazarken farkettim bu sefer de admin panelde Permalink satırında değişiklik yapamıyoruz iyi mi. Çıldırtıcak bu adamlar beni yahu. Buna da çözüm bulduğumda bu yazımı tekrar düzenleyip sizleri bilgilendiririm.

DUZENLEME

Zone’da bu konuya detaylı çözümler getiren bir makale yayınladım. Aynen buraya aktarıyorum.

WordPress 2.5 ile birlikte gelen birçok özellik var. Bunlardan birisi add media seçeneği. Bu seçenekle birlikte post sayfası içerisindeyken, yani yazınızı yazarken üst menüde bulunan seçenekler doğrultusunda bilgisayarınızdan veya upload ettiğiniz herhangi bir yerden media aktarabiliyorsunuz yazınızın içerisine. (Resim, flash vb. şeyeler.)

Bunun en büyük özelliği size vakitten kazanç sağlatıyor olması. Dosyayı herhangi bir yere upload edip daha sonra panelden yazının içerisine aktarmanız gerekmiyor. Direk panelinizden yazının içerisine aktarabiliyorsunuz ki bu da içeriğinde bolca resim barındıran yazılar için muhteşem bir özellik.

Fakat bu özellik bazı makinalarda sorun yaşatabiliyor size. Benim yaşadığım gibi :)
İlk başta bunun tema veya browser kaynaklı olan bir sorun olduğunu düşünüyordum. Farklı temalarda denemeler yaptım(Kubrick teması dahil), farklı browserlarda denemeler yaptım.(Firefox, internet explorer, safari browser gibi.) Bu sorun browser veya tema kaynaklı değil.

Yaşanan sorunsa şu şekilde.. Add Media seçeneğini kullanarak bilgisayarınızdan yazınızın içerisine herhangi bir media aktarırken dosyanın upload edilmesi aşamasında Crunching yazısı çıkıyor ve ardından HTTP ERROR isimli bir hata mesajıyla karşılaşıyorsunuz. Bu hata duruma göre çeşitli çözüm yollarını birlikte getiriyor. Resmi kaynağa baktığımızda add media seçeneğinde karşılaştığınız hataların nedenlerine ve çözüm yollarına değinmişler, kısaca açıklayım bende bunu sizlere.

  • Dosyaları doğru bir şekilde upload ettiğinizden emin olun. Eğer sürüm yükseltme işlemini yapıyorsanız (yani mevcut bir wordpress kurulu blog sayfanız varsa ve güncelliyorsanız) bütün dosyaların upload edildiğinden emin olun. Hiçbir dosyanın üzerine overwrite etmeyin. (Yani upload ederken eski dosyaların üzerine yenilerini yazdırmayın.) Yenilerini yazdırdığınız zaman bazen hatalarla karşılaşabiliyorsunuz çünkü. (Ben karşılaşmıştım)
  • Browserınızın cache’ini temizleyin. En az 2 kere yeniden başlatın. Ayrıca /wp-content/uploads/js_cache dizininde bulunan cachei temizleyin.
  • Adobe flash’ın son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Flash
  • Popüler olan Bad Behavior plugini uploader’in çalışmasına engel oluyor. Bu sebeple 2.0.14 veya daha üst bir sürüme upgrade edin. Şuradan yapabilirsiniz.
  • Bazen mod_security bu probleme sebep olabiliyor. Bunu deaktif konuma getirerek sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz. [CODE] <IfModule mod_security.c>
    <Files async-upload.php>
    SecFilterEngine Off
    SecFilterScanPOST Off
    </Files>
    </IfModule>[/CODE]

wp-admin dizininde bir .htaccess dosyası oluşturup içerisine yukarıda verdiğim kodları ekleyin. Bu mod_security özelliğini dosyanın upload edilmesi aşamasında disable konuma getirecektir.

  • Daha küçük bir imaj upload etmeyi deneyin. Belki kullandığınız imajın boyutunun yüksekliğinden kaynaklı bir problem olabilir. Küçük boyutlu imajlar daha az RAM kullanırlar. Belki de sorun bundandır.

Umarım işinize yarar. İlk başta verdiğim kaynağın tercümesini yaptım sizlere. Ayrıca Türkçe birkaç kaynakta da bunun bir kodlama hatası olduğu söyleniyor. Mesela hakanatakan bu konuyla ilgili şunları söylemiş:

WordPress 2.5 sürümünde Microsoft Internet Explorer’da çalışırken “Add Media” bölümü hata veriyor. Fotoğraf yada video ekliyorsunuz bunu galerilere ekliyor. Ancak bunları yazıya aktarmak isterken IE sayfada döngü hatası veriyor.

Bu hatayı düzeltmek için aşağıda belirtilen iki dosyadaki kod yazım hatasını düzeltmeniz gerekiyor.

1)wp-admin/includes/media.php dosyasını açıyoruz ve “debug: false,” kısmı bulup sonundaki “,” siliyoruz. Kaydedip yeniden ftpye atıyoruz.

2)wp-includes/js/swfupload/handlers.js dosyasını açıyoruz ve “.animate({minHeight:0,height:36,}, 400, null, function(){jQuery(this).children(’.describe’).remo ve()})” kısmını bulup “height:36,” nın sonundaki “,” siliyoruz. Kaydedip ftpye atıyoruz. Artık sorun kalmadı. Rahatca imajlarınızı yazınıza ekleyebilirsiniz. Test ettim ve sorunsuzca çalıştı

Herkese iyi çalışmalar.

Yazar hakkında

Mehmet Tahta

Egenin gözbebeği İzmir'de yaşıyor, Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri yüksek lisans öğrencisi. DMOZ, GNU, WordPress, jQuery ve Ubuntu projelerine katkıda bulunur; ayda yılda bir de bu blog sayfasını günceller.

4 Yorum

Yorum eklemek ister misiniz?

  • bu problem genellikle host yada dizin taşımalarında oluşuyor.
    dizin silip tekrar açmalardan, 777 chmod değişimlerinden sonuç alamadıysanız okuyun :)

    bir süre bende bu problemi yaşadım ve araştıran arkadaşların bu yöntemi de denemelerini tavsiye ediyorum..
    biz genelde phpmyadminde sql import ettiğimizden önceki wordpress ayarları direk aktarılıyor doğal olarak dizin problemleri yaşanıyor.

    -phpmyadmin’e seçili olan dbye giriniz..
    -options tablosuna gözat deyiniz..
    -ilk 30 sorguda
    “home/public_html/hitman/wp-content/”
    gibi gözüken eski dizini yenisine göre düzenlerseniz sorun çözülecektir..

    saygılar..

Yazılar E-posta Adresinize Gelsin

Abone olmak için aşağıdaki forma e-posta adresinizi yazıp gönderilen onay e-postasını onaylamanız yeterlidir.

İletişim bilgileriniz hiçbir şekilde 3. parti uygulama ile paylaşılmamaktadır.